Bruschetta zongedroogde tomaten

bruschetta; zongedroogde tomaten

  • Land: Italië


  • Lekker bij: brooddip, pastagerechten, mediterrane buffetten

een topping die niet mag ontbreken bij de borrel

Een bruschetta kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een voorgerecht of borrel in de zon. Hoe verser hoe beter in dit geval. Wij zijn groot liefhebber van de bruschetta afgetopt met olijfolie. 


De term bruschetta komt van het Italiaanse woord bruscare, wat "roosteren boven kolen" betekent. Bruschetta is een klassiek Italiaans voorgerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië, met name in de regio Lazio, maar het is wijdverspreid over heel Italië. Het traditionele gerecht bestaat uit gegrild brood dat wordt ingewreven met knoflook en besprenkeld met olijfolie en zout. Vaak wordt het belegd met tomaten, basilicum en andere ingrediënten.


De variant met zongedroogde tomaten is een moderne twist op dit traditionele gerecht. Deze smaakvolle topping vindt zijn oorsprong in Zuid-Italië, waar tomaten op natuurlijke wijze in de zon worden gedroogd. Door ze te mengen met olijfolie, knoflook, kruiden en soms een vleugje balsamico, ontstaat een rijke, intense smaak die perfect past op een knapperige bruschetta.

Zongedroogde bruschetta combineert het beste van Italiaanse traditie met eigentijdse smaak. Ideaal als voorgerecht, borrelhapje of onderdeel van een mediterraan buffet.

Privacy beleid

OK